Berekening Kinderopvangtoeslag 2012 Gevolgen Arbeidsparticipatie


De gevolgen van de berekening van de kinderopvangtoeslag voor 2012 vallen voor iedereen nadelig uit. Hierdoor hebben een aantal ouders besloten om minder te werken of alternatieven te zoeken voor hun kinderopvang.  Veel mensen vragen zich af of het een wenselijk gevolg is dat door de bezuinigingsmaatregelen ouders, vaak de vrouwen, minder gaan werken. We waren met zijn alle toch bezig met emancipatie? En nu wordt het in sommige gezinnen praktisch onmogelijk voor de vrouw om te werken? Daar komt natuurlijk bij dat in veel gezinnen het inkomen van de vrouw hard nodig is om aan het einde van de maand goed uit te komen.

Sheet kinderopvangtoeslag 2012 berekenen.

Deze site heeft een sheet ontwikkeld, waarmee je kan berekenen hoeveel je meer moet gaan betalen in 2012. Hiermee willen we ouders de gelegenheid geven tijdig hun financiële situatie in 2012 mbt de kinderopvang te overzien.

Klik hier om jouw kinderopvangtoeslag voor 2012 te berekenen.

Arbeidsparticipatie kinderopvangtoeslag 2012

Brief kinderopvangtoeslag minister Kamp juni 2011

Minister Kamp heeft in het een brief aan het kabinet in juni 2011 over de kinderopvangtoeslag het volgende geschreven over de gevolgen van de arbeidsparticipatie van de nieuwe maatregelen:

Door deze aanpassing te combineren met een vaste eigen bijdrage per
maand, stijgen de marginale kosten van een uur extra opvang minder snel.
Volgens het CPB wordt hiermee het negatieve effect op het arbeidsaanbod in uren
gehalveerd. De daling van het arbeidsaanbod blijft beperkt tot 0,1%.

Dus in juni 2011 informeerde de minister dan de ouders in 2012 0,1 % minder gaan werken met zijn allen, door de nieuwe kinderopvangtoeslag maatregelen.

Door de grote onrust die is ontstaan bij ouders en de vele ouders die door deze regeling echt gigantisch in de problemen komen lijkt 0,1 % erg laag. Als je om je heen kijkt, hoor je veel mensen over ouderschapsverlof, een dag minder werken, kinderen naar Opa of oma enz.  Als je je kindje van de opvang haalt hoor je vaak verhalen van ouders die vanaf 2012 minder kinderopvang willen afnemen. Deze signalen hebben ook de regering bereikt, dus…

Kinderopvangtoeslag minister Kamp CPB november 2011

Minster Kamp geeft begin november het Centraal Plan Bureau (CPB) de opdracht om het effect van de nieuwe kinderopvangtoeslag maatregelen op de arbeidsmarkt opnieuw te laten berekenen, naar aanleiding van kamervragen.  Hij heeft het CPB gevraagd de effecten op verschillende groepen ouders in kaart te brengen. Zo wordt gekeken naar verschillen in opleidingsniveau.

Lees hier meer over dit verzoek:

Blijf op de hoogte

Laat hieronder je email achter en ontvang alle nieuwe berichten en besparingstips voor de kinderopvangtoeslag!

Kinderopvangtoeslag 2012 onduidelijkheid

Veel mensen vinden het lastig om in te schatten wat hun situatie in 2012 zal zijn mbt de kinderopvangtoeslag. Het is best lastig om met de informatie die de overheid geeft een duidelijk overzicht te krijgen van  je financiële situatie in 2012.

  • Gedurende de formatie van dit kabinet werd ons duidelijk via de media dat de overheid wil gaan bezuinigen op de uitgaven aan de kinderopvangtoeslag.
  • Vervolgens schrijft minister Kamp een ingewikkelde brief aan de tweede kamer met daarin de maatregelen voor de kinderopvangtoeslag voor 2012.
  • 16 september 2011 wordt dan het Besluit Kinderopvangtoeslag gepubliceerd. Min of meer in de vorm van een wetboek.
  • Op het moment van het opstellen van dit artikel is op de site toeslagen.nl nog geen berekening beschikbaar voor 2012.

Bovendien hanteren de meeste opvanginstellingen een opzegtermijn van 2 maanden. Wijzigingen in dagen of het stopzetten van de opvang hadden dus al verstuurd moeten worden.

Om ouders een beeld te geven van hun situatie in 2012 heeft deze site de wetteksten uitgeplozen en een Excel sheet ontwikkeld. Deze sheet moet ouders meer duidelijkheid geven over de kinderopvangtoeslag in 2012.

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *