kinderopvangtoeslag tabel


Het exacte percentage kinderopvangtoeslag wat wordt betaald, wordt bepaald aan de hand van een tabel. Er is dus geen directe formule om het percentage kinderopvangtoeslag te berekenen, om dit te bepalen wordt er gebruik gemaakt van een tabel.

Bij het stukje over kinderopvangtoeslag berekenen van deze site en op de webpage van de Belastingdienst wordt dit automatisch meegenomen. Voor de leek is dit stukje over de kinderopvangtoeslag tabel dan wellicht ook niet zo interessant.

Per jaar worden de treden en percentages van de kinderopvangtoeslag tabel aangepast. En in 2011 en 2012 worden de percentages verlaagd, wat voor iedereen betekend dat ze een kleiner percentage kinderopvangtoeslag krijgen.

Hier staat een link naar de kinderopvangtoeslagtabel van 2011 en hier naar de tabel van 2010. Wat opvalt is dat de regeling al versoberd is. 2012 wordt zeer waarschijnlijk nog een duurder voor de ouders die hun kinderen naar een kinderopvanginstelling brengen.

Er is een drempel bij ongeveer 42000 euro bruto inkomen per jaar, wie meer verdiend krijgt sneller minder toeslag. Mensen met zo’n inkomen betalen ook al meer belasting, dus voor rijke mensen is de kinderopvangtoeslag minder voordelig dan arme mensen.

Let op dat het hier over het toestingsinkomen gaat, dit is dus vaak iets anders dan je bruto inkomen.

Je kunt deze kinderopvangtoeslag tabel gebruiken als je wilt weten wat voor invloed je salaris heeft op je kinderopvangtoeslag.

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *