Meer tijd registratienummer kinderopvangtoeslag


Er is meer tijd voor het doorgeven van het landelijk Register Kinderopvang(LRK) registratienummer door te geven voor de kinderopvangtoeslag. Het doorgeven van het LRK nummer is uitgesteld tot 28 februari 2011.

Dit uitstel betekend dat je nog een maand extra hebt om het LRK nummet van je gastouder of kinderdagverblijf te  achterhalen en door te geven om geen kinderopvangtoeslag mis te kopen. Dus mocht je dit nog niet gedaan hebben dan moet je dat nu doen als je een brief hebt gekregen van de Belastingdienst.

in dit artikel op nu.nl staat:

“Ouders hebben nog tot eind deze maand de tijd om aan de Belastingdienst het registratienummer door te geven van de instelling of gastouder waar ze gebruikmaken van kinderopvang.

Dat bleek donderdagavond uit antwoorden van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) op schriftelijke vragen van het CDA.
Aanvankelijk moesten ouders die kinderopvangtoeslag willen ontvangen het registratienummer voor het einde van het afgelopen jaar doorgeven. Als er geen nummer bekend zou zijn bij de fiscus, zou de toeslag worden stopgezet.

In dit artikel over LRK nummer doorgeven voor de kinderopvangtoeslag viel te lezen dat de belastingdienst meer als honderduizend brieven verstuurd heeft naar aanvragers van kinderopvangtoeslag om te controleren of hun kinderopvang of gastouder een LRK nummer heeft. Dit nummer is sinds 2011 verplicht voor gastouders. Als een gastouder dit nummer niet heeft kan er geen kinderopvangtoeslag worden uitgekeerd.

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *